Berlin: Historisk og urbant

Da har jeg endelig fått skrevet og fotografert litt til bloggen. Jeg har vært veldig busy denne sommeren, med reiser og nye prosjekter som jeg gleder meg til å skrive om! Denne sommeren har jeg fått reist til to storbyen jeg ikke har vært i før, noe som var utrolig gøy og spennende.

Jeg elsker å reise til nye steder, møte nye folk, oppleve en ny kultur, språk og ha gode matopplevelser. Vi tok fly til Berlin og derfra tok vi buss til Praha. Vi var også i fjellene i Polen noen dager, noe som kun var et par timers busstur fra Praha.

Vi var i en park som het mauerparken på søndagen, da var det både marked på plassen og utekaraoke. Det var et utrolig kult sted og mye fint som solgtes brukt, slik som Adidas t skjorter og levis bukser!

Det er ofte festivaler på området og det var en litt festival aktig stemning der, mye folk som koste seg i parken med en øl. De hadde også ferskpresset sugar cane juice, som forøvrig er veldig godt!

Vi spiste utrolig mye god mat i Berlin og vegetarutvalget er supert, de har det overalt! En av kveldene var vi på en vegetarresturant(pescetar for ordens skyld) som het Der Imbiss. Der bestillte vi masse ulike retter på deling som du ser på bildet under. Det var litt sånn street food style med selvbetjening. Måten der var utrolig god, og selv om vi trodde vi hadde bestillt litt i overkant mye mat fikk vi spist opp haha!

På kvelden var vi på en utrolig kul og hipp bar, som het Klunderkranich. Det som var spesielt med denne var at vi tok heis i et kjøpesenter opp til parkeringshuset og deretter måtte vi gå opp til taket der baren var. Stedet var preget av hippiestil og det var en veldig chill vibe der, masse mennesker som satt overalt og det var lett å komme i prat med folk. Ikke minst var utsikten helt rå! Fikk desverre ikke noen bra bilder da det var så mørkt…

Siden det det var veldig varmt de dagene vi var der tok vi en tur til basseng. Vi var på et sted kalt Badeschiff, der bassenget flyter på elven. Her var det beachbar og der solgte vegansk brattwurst med søtpotetfries, så måtte såklart teste ut det!

Så var vi på flere museumer, blant annet det historiske museumet Topographie des Terrors. Her så vi også deler av Berlinmuren. Siste dagen vi var der tok vi en sånn typisk turistbåt gjennom elven, det var sol så var deilig å sitte på dekk og nyte utsikten.

Jeg likte Berlin skikkelig godt og jeg kunne absolutt vært der mye lenger, da denne byen byr på utrolig mye!

Håper dere har en fin sommer!