Jobbe som statist

Denne uken er jeg i Oslo, fordi jeg skal på noen statist oppdrag. Jeg synes det er gøy å prøve en ny type jobb, som ikke ligner noe annet jeg har holdt på med før. Siden jeg ikke har leilighet i Oslo(enda) er jeg så heldig å få bo hos en venninne.

Jeg har funnet disse oppdragene på stagepool. De oppdragene jeg har fått til nå har vært gjennom NRK. Jobben går basically ut på å være en av menneskene i bakgrunnen. Det kan være folk som er på en fest, folk som går i gatene, sitter på café osv. Det hender at man sier noen ord, men det er mye miming. Dette var veldig rart og uvant i begynnelsen, men man venner seg til det.

Det er ganske intenst når man er i action og spiller inn en scene, man må være oppmerksom på å gjøre det man får beskjed om og man må gjøre nøyaktig det samme mange ganger. Man må derfor være bevisst på hva man gjør, hvilken hånd man holder drikken i osv. Det er også en del venting. Jeg tar derfor med meg en bok. For tiden leser jeg den nyeste boken til Sophie Elise, “Elsk meg”. Denne boken fikk jeg til min bursdag. Har bare lest litt, men jeg synes den virker spennende, og jeg kan kjenne meg litt igjen på noe.

På innspillingene jeg har vært på til nå har vi blitt vartet opp med veldig god middag/lunch, samt snacks og kaffe underveis. Siden jeg er veggis og litt kresen pleier jeg å ta med meg litt for sikkerhetskyld. I dag har jeg med Kambucha fra Karma, nøtter og tørket frukt og en kurv med jordbær.

Det som er veldig kjekt med sånne oppdrag er at man kan styre sin egen hverdag. Vis man skal jobbe mye må man jo være veldig “på” og søke mange oppdrag, men det virker absolutt som om det er mulig. Du bestemmer jo selv hvilke dager du vil jobbe. Man må nok være litt spontan da, siden man får vite hvilke oppdrag man får bare noen dager før, og tidene kan stadig bli forandret.

Jeg ser nok ikke før meg å bli proff skuespiller(Hadde dog ikke sagt nei om jeg ble spurt haha) men jeg er glad for at jeg prøvde meg på dette og synes det er veldig gøy å oppleve hvordan filmproduksjonen foregår. Nå skal jeg fortsette å nyte storbylivet. I dag blir jeg nok å gå litt rundt på egenhånd, kjøpe et par ting jeg trenger, før jeg legger meg tidlig. Jeg har jobbet mye med døgnrytmen min, så nå er jeg våken av meg selv klokken 06 og sovner tidlig. Jeg prøver å følge en ayuerdisk rytme, noe jeg kan fortelle mer om senere. De andre dagene skal jeg finne på noe med venninner, det gleder jeg meg til!

 

Hva er deres planer for uken? Noe dere ønsker jeg skal skrive om?

Bilder fra nasjonaldagen

Håper alle hadde en fin feiring i går!

Jeg startet dagen i 07 tiden med å fikse meg og spise frokost før jeg dro med Mamma, Harald og Huruma for å se på toget. Da jeg ikke fikk plass til to søljer på nordlandsbunaden ble det en sølje på Huruma også, slik at vi kunne matche.

Siden det var så varmt i går skiftet jeg ganske for til en lettere kjole, før jeg gikk litt rundt i byen. Det er så koselig med så mange folk ute og man treffer folk man kanskje ikke har sett på en stund og slår av en prat.

Etter jeg hadde gått litt rundt dro jeg hjem igjen og satt i hagen med noen venner av oss. Deilig å bare nyte det fine været. Litt senere kom flere gjester for å grille.

Kanskje chill feiring egentlig, men blir litt sliten av mye folk og lyder. La meg vell faktisk til å sove i 6 tiden og sov helt rundt. Så var jeg oppe i 6 tiden i dag morges. Så nå er jeg uthvilt og klar for en ny dag med feiring av bursdager med familien.

Hva gjorde dere på 17.Mai?

Oppskrift: Vegansk lun salat

I går hadde jeg bursdag og ble 23 år! Dagen tilbringte jeg i Oslo, på sett med NRK. Det er en ny kommende serie, så kan ikke si så mye om det. Det var veldig gøy, man møter mange nye mennesker, blir utfordret i ulike oppgaver og roller og får god mat i pausen.

I går fikk vi tapas, det er så godt! Fikk også brownies, så det passet jo perfekt. Det er spennende å prøve noe nytt og jeg er så heldig som har fått mange flere oppdrag, så neste uke blir jeg i Oslo mesteparten av uken. Selve bursdagsfeiringen blir med familien til helgen, det blir koselig!

I dag går dagen til rydding og vasking og andre forberedelser til dagen imorra, 17 mai. Gleder meg til imorra, da det er masse mennesker i byen, barn som går i tog og generelt god stemning! Håper det blir fint vær, for da griller vi utendørs!

Har laget meg en deilig lunsj, en lun salat med masse digg. Den ble kjempegod så jeg må nesten dele oppskriften med dere!

Salatbase med:

Spinatblader, løk og agurk legges i bunnen av en stor skål.

Ovnsbakte grønnsaker:

Skjær opp squash, zuccini, paprika og tomat i små biter og mariner de i olivenolje. Legg de i en ildfast form i ovnen på 200 grader til de er gjennomstekt.

Lag eller kjøp hummus(har lagt ut oppskrift på det før, så du finner det i arkivet).

Skjær opp avokado i skiver og ta litt sitron på.

Dander alle de ferdige ingrediensene i bollen med salaten.

Til dressing bruker jeg en av disse:

-Tahinidressing(tahini, sitronsaft, litt salt og hvitløk)

-Fransk dressing(3 så olivenolje, 1 ss balsamico eddik, 1 ts Dijon sennep og litt salt)

Så det ikke godt ut? Enjoy!

Siden sist: jentekveld, Oslotur og jobb i NRK

Denne uken har gått veldig i ett, da jeg har vært i Oslo siden Søndag. Er hjemme igjen i Sarpsborg og har vært på Sats både i går og i dag. Yoga i går og løping og styrke i dag. Jeg skal jo ta yogainstruktør utdanning så viktig å få inn flere yogaøkter i uken i tillegg til litt annen trening for variasjon.

Sist lørdag var jeg på jentelag på 3:16 i Fredrikstad. Menigheten arrangerte en dag for damer med mye kult opplegg. Det var konserter, god mat, bruktbutikk og workshop. Fikk kjøpt meg noen nye kjoler, som jeg gleder meg til å vise dere!

Vi spiste tapas fra Henrys i Sarpsborg. Der har jo jeg jobbet før! Jeg har faktisk aldri smakt på tapasen deres, det var utrolig godt.

Jeg hadde planlagt å gå på noen visninger i Oslo, så hadde tenkt til å dra inn onsdagen denne uken. Men på lørdagskvelden fikk jeg vite at jeg hadde fått en jobb som statist i en NRK serie som skulle spilles inn tidlig på mandagen, så dermed dro jeg inn på søndag. Så da ble det jobb på meg den mandagen. Veldig gøy å være med på sett, det er noe jeg kunne tenke meg å gjøre mer av egentlig. Det meste spilles inn i Oslo da, men en tur dit er jo ikke feil det heller!

Ellers bare koste jeg meg i Oslo og gikk lange turer med Huruma, og spiste ute et par ganger. Jeg møtte også pappa. Vi så en film på Cinnemateket som het “Hva vil folk si”. Det var en utrolig sterk film om en jente i Norge med innvandrerbakrunn. Om hvordan æreskulturen påvirker og hvilke konsekvenser det kan få å gå imot dette.

Bodde rett ved siden av Espresso House i Oslo, og til min store glede har de nå fått soyakrem og vegansk frappe. Elsker at det blir mer og mer veganske alternativer i Norge!

Resten av helgen blir nok mest å slappe av, gå tur og dra på yogatime imorra.

Håper dere har en fin helg!

Dette gleder jeg meg til i Mai

Da er det blitt mai, og dette er en av mine fvaorittmåneder. Det begynner å bli varmere, det blomstrer for fullt, det er mange soldager og det er mange fest og fridager!

Her er noe av det jeg gleder meg mest  til i mai:

-Jeg har bursdag! Jeg gleder meg til å feire dagen med venner og familie, det er alltid litt stas å ha bursdag!

-17 mai! Dagen der alle nordmenn er ute og feirer! Jeg gleder meg til å gå med bunad, være med familie, se på toget og spise is. Har ikke planlagt akkurat hva jeg skal på 17 mai enda, men jeg blir nok i Sarpsborg med venner og familie. Kanskje blir det grilling, eller om vi spiser ute, koselig blir det uansett!

-Spise masse Smoothie bowls og nicecream(iskrem basert på bananer)! Det er så godt med noe kaldt og frisk på våren og sommeren, når det er varmt ute! Den på bildet over er fra Prana Café Arendal.

-Turer i naturen. Det er så deilig å gå tur når været er fint, det er Hvitveis i skogen og frisk luft fra sjøen. Det er også koselig å gå i gågata nå som det er litt folk ute.

-Grilling med venner og familie. Jeg er skikkelig glad i grillmat, og det er så sykt mye forskjellige ting man kan legge på grillen, selvom man ikke spiser kjøtt! Også er det veldig sosialt å koselig da det er noe man ofte gjør sammen med mange andre.

-Bli brun! Jeg har begynt å ta betakaroten og er klar for å få farge på kroppen, da føler jeg meg alltid litt freshere. Litt D-vitamin og sollys er heller ikke feil. I motsetning til da jeg var yngre bruker jeg nå litt høy faktor da, det er viktig å passe på å ikke bli solbrent!

-Gå i sommerklær og kjoler. Det er så deilig å slippe mange lag med klær, og heller slenge på seg en lett sommerkjole når man skal ut. Det er jo utrolig fint også!

Hva gleder du deg til i Mai?