Et år uten deg

I dag er det et år siden min kjære bestemor valgte å avslutte livet. Det har vært et tøft år, og savnet kan ikke engang beskrives med ord. Som etterlatt blir man sittende igjen med utrolig mange spørsmål, som man aldri vil få svar på, men man blir like vell å gruble mye på det. Jeg har aller mest kjent på savn og tristhet men også følelser som frustrasjon og sinne.

Det er utrolig trist og ufattelig vondt å tenke på hvordan hun har hatt det tiden før. Jeg føler mye på at jeg skulle ha gjort noe på en annen måte, om jeg kunne sagt eller gjort ting annerledes. At jeg kunne vist bedre hvor mye hun betydde for meg og hvor mye jeg elsket henne. Jeg så den ikke komme og i ettertid har jeg tenkt at jeg burde ha skjønt det, at ting ikke var som det skulle.
Jeg skulle ønske at ‘hun kunne se alt det flotte hun hadde i livet, og alle vi som var så glad i henne. Hun har alltid vært helt spesiell for meg, hun var virkelig et fantastisk mennesket, og en fantastisk bestemor.

Jeg prøver å tenke på alle de fine minnene og stundene vi hadde sammen. Alle de fine samtalene vi hadde. Hun har lært meg mye, hun var en klok dame med mye kjærlighet og omsorg. Vi hadde mange turer i skogen og hun har lært meg å elske naturen og alt som lever. På disse turene grillet vi pinnebrød og ostesmørbrød og hun pleide å lage kakao som vi koste oss med rundt bålet. Om høsten kunne vi være ute hele dagen for å plukke sopp og blåbær, for så å lage god hjemmelaget mat og blåbærsyltetøy. Det beste med julen var også å være hos henne, vi lagde mye pynt, kort og bakte småkaker. Hun lagde de beste julekakene i verden. Det var hun som tok meg med på min aller første skitur. Det var også hun som lærte meg å strikke, og hun laget så mye fint!

Jeg håper hun har det bra nå og at vi ses i himmelen.

Om du sliter eller kjenner noen som sliter så er det så viktig å prate sammen og å søke hjelp, selvom det kan føles håpløst, men det er ikke det! Man kan også ringe til mental helse sin hjelpetelefon når som helst: 116 123

Vår outfit og strandtur

Håper dere har en fin helg så langt! Til tross for at det ble en litt sen kveld med venninner i går våknet jeg tidlig og dro til Moss med Huruma.


Jeg fikk sitte på med farmor og farfar som skulle dit på noe møte greier, så da tenkte jeg at det var en fin mulighet til å få meg en tur til Moss.
Jeg var der i 10 tiden og da var det overraskende varmt, selv om det er litt skarp i luften. Føler virkelig at våren er på vei og det gjør meg veldig glad, føler meg litt bedre når det blir lysere tider. Håper virkelig ikke det blir kaldt igjen, men at våren har kommet for å bli!


Synes også det er mye lettere å stå opp når det er lyst ute! Jeg har utrolig gode minner fra barndommen min fra Jeløya så jeg får en god vibe av å være der.
Jeg gikk litt langs vannet og ned til stranden og litt i skogen og fant meg en spot på en benk der vi kunne sitte å nyte solen, Huruma er jo også veldig glad i sol så hun var fornøyd!


Det ble litt kaldere etterhvert og dessuten ble jeg sulten og det var tid for lunsj, så vi gikk til Greenhouse i moss sentrum. Det serverer sunn, økologisk mat som også er veldig god. Det har godt utvalg av spennende vegetar og veganske retter. I dag ble det omelett med ost, samt brød og salat, en mettende og god lunsj.


Det som var litt kjipt er at man ikke kan ta med hunden inn, og jeg kan heller ikke binde henne ute. Det har jeg bommet på før, at jeg har bundet henne utenfor en butikk og det tok max 2 minutter før hun bet av båndet og løp inn i butikken for å finne meg, så fornøyd. Haha! Siden man måtte bestille maten inne i cafeen var det en utrolig koselig dame som tilbøy seg å passe henne mens jeg fikk kjøpt mat.


Det var veldig kaldt å sitte ute og jeg var så innstillt på at det var vår og varmt så jeg hadde kledd meg deretter. Hendene mine var så kalde at de ble helt hvite, men jeg fikk varmet de på en varm kaffe mokka med soyamelk. Har hatt helt dilla på kaffe i det siste, og denne var faktisk den beste jeg har smakt på lang tid.


Forresten tar jeg bildene med et sånt lite stativ på Clas Ohlson, kostet bare 50 kr og kan brukes stående men kan også bøyes og henges i trær osv… Antrekket mitt i dag er en bukse fra Juicy couture, som jeg fikk av venninna mi, og jeg elsker den! Ellers er jakken fra Bikbok, som jeg kjøpte på salg i fjor, den er veldig digg. T-skjorten er fra carlings, har fått helt dilla på rødt i det siste: røde klær, rød neglelakk, røde lepper… you name it!


Skoene er fra Fila og de er veldig gode, litt varme og vanntette etter impregnering. Dessverre er de ikke veganske da, men det tenkte jeg ikke på når jeg kjøpte de så da kan jeg jo like godt bruke de. Neste gang skal jeg finne noen veganske, om noen har noen vet til skomerker som er veganske så gi meg et pip.


I kveld skal jeg møte en venninne på Pizzanini så det gleder jeg meg til. I morgen er planen å ta med søsteren min ut å spise, siden hun drar i militæret. Er sykt spent på hennes vegne, men jeg tror det blir bra! Gleder meg til å høre hvordan det går. Jeg er litt sjalu på at hun skal til Stavanger, jeg elsker den byen og spesielt dialekten hehe.


I dag er det også bursdagen til mamma, så vis du leser det så GRATULERER med dagen! Hun er dessverre ikke hjemme i helgen så vi får ta igjen feiringen når hun kommer hjem! Ser ut som hun koser seg da, har fått kake til frokost og greier!


Hva gjør du i helgen?

Track the past, order the present, and design your future.

Jeg har endelig fått meg denne prikkeboka eller Bullet journal som det egentlig heter. Det er en bok med masse systematiske prikker som brukes som guide til å lage alt fra sjemaer til tegninger.

Det finnes masse inspirasjon på både google, instagram og pinterest.
Jeg har startet litt og har til nå laget sider med dagsplaner, kalender for april, humør analyse(?), budgett og oppsummering av økonomi og sparing, taknemmelighetslogg, rutiner, mål og delmål, motivasjon, bøker jeg vil lese… Ja, har jo egentlig fått laget noen sider i den allerede!

Jeg skriver det på engelsk, litt fordi jeg synes det ser bedre ut og jeg er godt vandt med engelsk fra da jeg studerte i utlandet. Det kan jo også være fint om man ønsker å lære et annet språk, å prøve å integrere det i planlegging og notater.
8
Det du trenger for å komme i gang er såklart en bullet journal bok, som jeg kjøpte for 80 kr på TGR. Jeg er veldig fornøyd med boken da det er ganske tykke sider, slik at ikke blekket går igjennom papiret. Du trenger også en blyant til å kladde og sort penselpenn og farger(jeg bruker både tusjer og fargeblyaner). Fargene har jeg kjøpt på wish faktisk, og de er veldig gode å bruke.

Dagens tur: Jeløya

I dag dro jeg og mamma til Jeløya, hvor vi bodde da jeg var mindre. Vi møtte en venninne av oss begge, Beata.

Det var utrolig fint vær og det er så idyllisk der, med hav og skog. Jeg gikk først med Huruma hjemme i sarp, fordi vi skulle spise der og det derfor ikke var ideelt å ta henne med.

Så først spiste vi deilig mat på Alby før vi gikk til Rød går og tok dessert der. Vi spiste salat med blåmuggost, en av mine favoritter, som passer perfekt til lunsj. Det var også nybakte rundstykker og foccacia, noe som var utrolig godt!

På rød gård drakk jeg te, kaffe og spiste hjemmelagede sjokoladekuler, veldig gode og veldig dyre hehe! Vi hadde mange fine samtaler både på gåturen og i resturanten.

Det er en liten stund siden jeg har fått meg en skikkelig gåtur så det var deilig for kropp og sinn. Det var tilogmed deilig å sitte ute, selv for meg som fryser lett.

På Alby er det også både kunstutstilling og noen små butikker som selger litt gammeldagse ting og mye hjemmelaget mat og godteri. I kunstavdelingen selger de litt bøker og tegnesaker og tegnebøker. Jeg merket at jeg fikk lyst til å begynne å både male og tegne igjen, så det første jeg gjorde når jeg kom hjem nå var å finne frem lerret, maling og tegnesaker. Må bare finne ut hva jeg vil male.

Nå skal jeg ta meg en powernapp siden de tross alt er helg og jeg sov altfor lite i natt, så får vi se hva helgen bringer videre.

Ønsker alle en fin helg!

7 Gode grunner til å spise (mer)plantebasert

Jeg ble vegetarianer på dagen når jeg var 8 år, da jeg fant ut hva kjøtt var laget av, nemlig dyr. Jeg har alltid vært veldig glad i dyr og vil verken at dyr skal bli behandlet dårlig eller drept. I dag spiser jeg heller ikke kjøtt på grunn av at dette, men det er også flere gode grunner til å kutte ned på kjøtt og spise mer plantebasert. Selv mener jeg at det ikke finnes en human måte å drepe et dyr på, men det jeg synes er enda verre er hvordan dyrene blir behandlet på.

1. Helse: Det finnes mye forskning som tyder på at det er gunstig for helsa å spise vegetarisk, og spiser man riktig er det et sunt og fullverdig kosthold. Det er mindre sannsynlig å få livsstils relaterte sykdommer, som hjerte og karsykdommer, diabetes type 2, overvekt og noen typer kreft. Det bidrar til reversering av åreforkalkning og er gunstig for blodtrykket.

Salat og brød med tahinipålegg, Prana café Arendal!

2. Miljø: Produksjon av vegetarmat krever mye mindre resurser enn å produsere kjøtt, og bidrar derfor til mye mindre forurensing. Halvparten av nedhogging av regnskog går til husdyr og det slippes ut mange giftige stoffer.

3. Forvaltning av ressurser: Det brukes ikke bare mye landarealer til å oppholde dyrene men det kreves store arealer til å dyrke måten som dyrene skal spise. Tilsammen utgjør det ekstremt store landeområder som kunne blitt brukt til dyrking av mat. Om vi hadde klart å bruke disse resursene på en bedre måte hadde det vært nok mat til alle.

Smoothie bowl med rå müsli og frukt, Prana café Arendal!

4. Bra tarmen: Det har vist seg at magebakteriene til en vegetarianer er mer beskyttende og dermed er man mindre utsatt for sykdomsfremmende bakterier. Vegetarmat er også rik på kostfiber som bedrer fordøyelsen og motvirker forstoppelse.

5. Bedre hud: Du vil få mye A og E vitaminer fra nøtter og grønnsaker, noe som har en stor rolle når det kommer til å ha fin hud. Det å kutte ned på meieriprodukter kan også bidra til mindre acne.

Veganske donuts i Madrid, beste jeg har smakt!

6. Godt! Det finnes utrolig mye god vegetarmat, enten du spiser ute eller lager selv. Det er absolutt ikke slik at du bare kan spise salat som veganer/vegetarianer. Du kan lage digg vegetar pizza eller vegetarburger, falaffel, taco med bønner, nudler med grønnsaker, fyllt søtpotet, lasagne med soyafarse, linsesuppe, curry med kikerter osv. Det finnes masse inspirasjon å finne på nettet, i tillegg til mange gode kokebøker. Green bonzana er min favoritt kokebok, den er informativ og veldig inspirerende!

7. Mer energi! Mange som går over til plantebasert kost opplever å få mer energi, bedre konsentrasjon og mer balanse i kroppen. Dette er såklart forbeholdt at man får i seg NOK og RIKTIG mat, noe som ikke trenger å være vanskelig bare man bruker litt tid på å sette seg inn i det. Det kan være lurt å ta multivitamin og omega 3 i tillegg, så er man sikret B12 og essensielle fettsyrer, selv bruker jeg Complete Vegan som er et vegansk kosttilskudd.

Digg salt hos Greenhouse i Moss!