Julegavetips og mine juleønsker

Nå er det ikke lenge til desember, og jeg gleder meg skikkelig til julen. Det er så koselig med julestemning, masse tid med familie, god mat og godis, julemarkeder, kakebaking, konserter og andre sammenkomster. Julegaver er jo også veldig koselig. Jeg synes det er så gøy å planlegge, kjøpe og lage julegaver og kort. Jeg har nå tenkt på ting jeg ønsker meg, det er jo greit å ha noen juleønsker. Tenkte kanskje det kunne være til litt inspirasjon for de som lurer på hva man kan gi andre i gaver.

1. Polaroid kamera er noe jeg har ønsket meg en stund, og har fortsatt lyst på det. Det er så gøy å bilder i øyeblikket og få de printet ut. Synes de babyfargede vintage kameraene er utrolig stilige. Har lyst til å ta masse bilder med venner så jeg kan henge de opp med små klyper på veggen hjemme. Det er så koselig og inspirerende å ha bilder fra ulike opplevelser og gode minner.

2. Den nye boken til Sophie Elise, Elsk meg. Har lest den første boken hennes, Forbilde og likte den veldig god. Hun beskriver livet sitt og tankene sine på en god og ærlig måte.

3. Kaffe og te fra Indiska. Indiska har seriøst de beste teene, og nå har de fått flere nye smaker, blant annet julete! Har ikke smakt kaffen deres, men både smakene hazelnut og chocolate kaffe høres himmelske ut.

4. Akvarellmaling. Jeg har jo fått skikkelig dilla på maling og kunne tenke meg å teste ut akvarellmaling. Derfor ønsker jeg meg akvarellmalesett, slik at jeg kan begynne med det også. Har en fin malebok som jeg fikk av bestemor, jeg skulle gjerne satt farge på motivene i boken.

5. “Blender to go”. En blender som lager blant annet smoothie i en flaske som man bare kan ta med seg. Hadde en sånn i Madrid og jeg brukte den mye til å både lage smoothie, som jeg da lett kunne ta med meg, drikke rett fra flasken eller ha i kjøleskapet til senere.

6. Fin og stor kaffekopp! Elsker å drikke kaffe av en fin og stor kopp på morningen. Har sett flere fine, blant annet på Kremmerhuset. Der har de generelt veeeldig mye fint.

7. Duftpinner og duftlys. God lukt og stearinlys gjør utrolig mye for stemningen. Har pleid å tenne røkelse, men det kan jeg ikke gjøre lenger etter at brannalarmen gikk. Ups! Derfor er duftpinner og duftlys et mye bedre alternativ.

8. Sjokolade! Har dere smakt hjemmelaget sjokolade? Det er så sykt godt og også veldig sunt, om du bruker de riktige ingrediensene. Jeg ønsker meg sjokolademix sett eller ingredienser til å lage hjemmelaget sjokolade. Det man trenger er hovedsakelig: kakaomasse og kakaosmør. Så kan man tilsette søtning(yacon sirup feks), nøttesmør (cashew lager en utrolig god og mild smak), rismelkpulver, nøtter og tørket frukt/bær, kokossmør, vaniljepulver… Alt dette kan fås på helsekostbutikker. Det finnes utallige varianter av hjemmelaget sjokolade! 

9. Sminke får man liksom ikke nok av! Jeg foretrekker vegansk sminke og sminkekoster, og heldigvis finnes det mange merker som er vegansk og ikke tester på dyr. Merker som er dyrevennlige og som jeg synes har gode produkter er blant annet: makeupmekka, smashbox(selges på Kicks), Bareminerals, BAIMS(Sunkost, se bilde), Jan Thomas studio(selges på Vita), Urban Decay og Korres(Vita).

10. Miljøvennlige matbokser. Siden jeg ofte, hvertfall i det siste, har med matpakke, er det kjekt med ordentlige matbokser. De i stål er både praktiske og miljøvennlige. De med flere rom ser veldig kjekke ut.

Hva ønsker du deg til jul? 

Uken som var:

Nå er det tid for en oppsummering av uken som var, skulle vell egentlig ha postet dette søndag men bedre sent enn aldri. Har vært endel med venner, dratt ut, vært på cafe osv, men er så dårlig på å huske å ta bilder… Men greit å leve i øyeblikket også, og helt ærlig har jeg ikke tenkt på det eller hatt dårlig samvittighet for det heller. 

Ukens opptur: Fått hilse på babyslanger! Visste såvidt at det hadde blitt lov å ha slanger i Norge, men nå har jeg fått holde en! Jeg elsker alle dyr og synes slanger er utrolig kule og fasinerende. Det er ikke et dyr jeg kunne tenke meg å ha selv men gøy å få hilse på og lære mer om disse dyrene.

Ukens nedtur: Fikk brått lyst til å farge håret brunt, det ble ikke det mest vellykkede resultatet. Haha! Dette er såklart en av de overfladiske nedturene, men det er greit å være litt overfladisk i blandt, tenker jeg. Det er faktisk heller ingen som har lagt merke til det før jeg har sagt at jeg har farget det, så det er vell ikke så ille. 

Ukens tanke: Det er så sykt vanskelig å vite hva man skal bli og hva man skal gjøre. Det er så mye jeg har lyst til, både reise, jobbe og ta utdanning. Jeg har skikkelig lyst til å reise til både India og Bali for eksempel. Samtidig er jeg veldig motivert til å starte utdanning i Oslo så snart som mulig. Heldigvis har jeg masse tid på meg da, så skal få gjort alt, håper jeg. Man kan jo ikke gjøre alt på en gang, men det er så sykt mye jeg vil gjøre!

Ukens tips: Kaffe detox. Jeg drikker kaffe hver dag til vanlig, men innimellom tar jeg en pause fra kaffe. Kaffe kan ha både positiv og negativ innvirkning på kroppen, og når vi blir vandt til det er ikke effekten spesielt stor. Meen, om man tar for eksempel en ukes pause restarter du kroppen og du vil få mer effekt av kaffe igjen. Om man er vandt til å drikke mye kan man faktisk få abstinens symptomer, der hodepine er spesielt vanlig. Dette går over etter noen dager. Når jeg ikke drikker kaffe drikker jeg heller Golden Latte på morningen istede.

Ukens mat: Persimon, min favoritt frukt ever! Det er tydelig at mange ikke vet om denne frukten så anbefaler jeg dere å kjøpe den, den er så sykt god. Tror kanskje det er sånn at man enten elsker den eller ikke liker den. Jeg husker godt når sommeren nærmet seg at de ikke lenger selger Persimon, og da var det ganske krise. Haha!

Ukens trening: Denne uken gikk så fort at jeg egentlig ikke har fått tenkt så mye på trening. Har gått noen turer, syklet og gjort litt yoga men det er det. Har tenkt lenge på å begynne med styrketrening og det kommer jeg til å starte med snart. Var lenge medlem på Satselixia og trivdes veldig godt der, så kommer til å starte der igjen. Har gått på yogatimer en gang i uken siden i høst, men tror det passer bedre for meg å gå på timer når jeg føler for det. På Sats har de jo så mange ulike gruppetimer, inkludert yoga, som absolutt er noe jeg vil fortsette med. 

Ukens cravings: Tatovering! Har egentlig sett på en spesiell ganske lenge, faktisk i flere år… Blir ikke å ta den med det første, men jeg har skikkelig lyst på den. Er veldig fornøyd med den jeg har også, den betyr veldig mye for meg og jeg synes den er fin.

Er det noe dere vil jeg skal skrive om fremover, så kom gjerne med tips!

Ha en fortsatt fin uke 🙂

Mine kveldsrutiner høst i bilder

Jeg har slitt og sliter fortsatt i perioder med å sove. En god kveldsrutine kan hjelpe veldig for mange og ofte hjelper det meg mye også. Hver dag er forskjellig men det er noen ting jeg liker å få gjort før jeg går å legger meg. Det er deilig når man føler at man har fått gjort unna det man skal og så koble helt av en stund før man legger seg.

Luftetur: Jeg går flere turer sammen med Huruma og tar henne bare med på en kort luftetur når det begynner å bli kvelden. Den lange turen tar jeg tidligere på dagen da vi har mer energi, det er lyst og litt varmere. Men hun bør ut å gjøre fra seg før vi legger oss. I dag har vi vært en tur hos veterinær, etter besøket fikk hun en ny hundegenser, det var deilig for ho med en tynn flisgenser for de litt lengre turene. Se så kul ho ble i denne!

Foodprep: Jeg synes det er greit å gjøre klart noe mat til neste dag. Vis jeg skal ha kjøleskapsgrøt neste dag lager jeg det, og gjerne koker quinoa og lager noe lunsj jeg kan ta med på jobben. Det er dessverre ikke alltid de har vegetarmat noe jeg synes er litt dumt, men da har jeg en grunn til å ha med egen hjemmelaget mat. Quinoa kan man lage så mye av, som buddhabowl, curry med grønnsaker, salat, i wraps eller som tacogryte. Nå har jeg masse avokado så da blir det tacosalat eller noe med bønner, mais og salat ved siden av.

Teatime: Mens jeg leser i en bok, strikker eller bare ser på noe koselig på TV med familien lager jeg meg gjerne noe te og kveldsmat. Om jeg spiste middag sent blir det som regel bare noe snack som frukt, nøtter eller mørk sjokolade. Jeg drikker som regel en type natt te eller grønn te til kvelds, mine favoritter er for tiden Pukka night tea og Green tea berries fra Indiska. 

Oppvask og rydding: Jeg vet at det er deilig å våkne opp til ryddig rom og ren oppvask så jeg prøver å få gjort det før jeg legger meg.

Dusje: Jeg dusjer ikke håret på kvelden(for det bruker så lang tid på å tørke) men liker å være ren når jeg legger meg så en kjapp dusj er likevel noe jeg ofte gjør før jeg tar på en digg pysj. Jeg renser da ansiktet, fjerner sminke og smører ansiktet med Basiron(funker veldig bra mot kviser, men ikke noe som bør brukes hele tiden)

Legge frem klær: Om jeg føler for det liker jeg å finne et fint outfit for neste dag, så slipper jeg å kaste rundt på klærne på morgenen. På morgenen føler jeg nesten alltid at jeg ikke har noe å ha på meg. Tror det er mange som føler det sånn egentlig.

Lavendel: Jeg bruker ulike essential oils fra Weleda, og på kvelden pleier jeg å dryppe lavendelolje på puta. Lavendel har en avslappende lukt og kan gjøre det lettere å sovne. 

Også har jeg en flake med kaldt vann som jeg kan drikke av med en gang jeg våkner, viktig å være hydrert! Ofte har jeg bare hatt et klass stående og det funker også, men ekstra deilig med en flake som holder vannet ordentlig kaldt. 

Vet ikke om dere kan se det, men jeg har flyttet litt på ting på rommet mitt. Før stod sengen mer midt på men nå er den helt inntil veggen, det ble mer plass og også bedre å kunne legge putene inni kroken og langs den andre veggen. Eplekassene flyttet jeg da til andre siden og heller satt de på gulvet som et slags nattbord. Det aller siste jeg gjør før jeg sovner er å kose med Huruma, det er så beroligende. For meg er rundt 8 timer, men det varier fra person til person. Jeg legger meg da i 22-13 tiden og står opp rundt 07.

Har dere noen kveldsrutiner? 

Calvin Klein og Klean Kanteen

I dag prøvde jeg en Calvin klein bukse som søsteren min kjøpte i en bruktbutikk for en god stund siden. Jeg har lenge vært veldig sjalu for den og endelig fikk jeg arve den! haha! Er så fin når man kan kjøpe ting i bruktbutikker som har så god kvalitet. Denne har nok blitt mye brukt men er fortsatt skikkelig fin. Miljøvennelig er det også å handle vintage så det er jo bare vinn vinn. 

Apropos miljøvennlig, så har jeg fått pakken min fra BeOrganic som er en nettside som har fokus på miljøvennlige produkter. Jeg fikk to flasker, en som skal holde drikken kald i 24 timer fra Cheeki Insulatet og en termokopp fra Klean Kanteen. De var enda større enn jeg hadde sett for meg, men det er bare et pluss for min del! Da kan jeg ha med varm drikke til jobben som jeg kan drikke av hele dagen, siden varmen holder seg så bra. Fargene er jo også utrolig freshe, jeg elsker farger som disse. 

Uken som har vært: Golden milk, sminke, små gleder

Ukens høydepunkt: Fredagen da jeg inviterte til middag og jeg lagde min favoritt middag for tiden, sommer-ruller med tofu og peanuttsaus. Det er såå sykt godt. Var selvfølgelig kjekt med besøk også, og vi endte med å ta en tur ut i Sarpsborg senere på kvelden og det var faktisk litt liv der! Wohoo! Fikk møtt mange fine mennesker og danset mye, noe jeg elsker! 

Ukens nedtur: Mensensmerter… Har kramper i magen og føler meg generelt ikke så bra når jeg har den perioden av måneden, heldigvis bare noen dager igjen.

Ukens tanke: Hvor viktig det er å sette pris på de små gledene i hverdagen. Det er jo tross alt mest av hverdag. Jeg setter spesielt morgenstundene der jeg står opp tidlig og har tid til å nyte en varm drikke. I det siste har jeg prøvd å kutte ned på kaffen, det kan bli litt mye i perioder… Har funnet en veldig god erstatning da, nemlig Gull-melk eller Golden latte, som består av plantemelk og krydder(gurkumeie, ingefær, muskat og sort pepper) samt drysset med kanel til slutt. Du kan enten blande krydderne selv eller bruke ferdig blanding. Jeg bruker Super Foodies sin golden milk blanding, sammen med havremelk, og den blir veldig god synes jeg. Den kan blant annet kjøpes på Sunkost. Jeg kan sikkert sitte en time å drikke den mens jeg ser på noe på Youtube, skriver journal for dagen eller titter i planleggingsboken min.

Ukens mat: Nå har jeg fått prøvd helios sin kjøleskapsgrøt, og må si den var enda bedre enn jeg trodde! Den var skikkelig god, med sødme fra dadler og med smak av kakao. Jeg topper den med tørkede morbær, kokosflak, rå kakaobiter, gijibær, banan og bringebær. Dette blir nok fast frokost fremmover, sammen med gull-melken min.

Ukens innkjøp: Har ikke kjøpt så mye egentlig, bortsett fra øyenskygge og mat. Men venter på en pakke fra BeeOrganic, er egentlig bare drikkeflaske som holder drikka kald og en kopp til varm drikke. Jeg har vært flink til å ta med meg niste, men må bli flinkere til å ta med meg drikke(er ikke noe glad i vann uten smak desverre, så må enten ha saft, fruktvann, juice osv..) så jeg unngår å bruke plastkopp eller kjøpe drikke. Håper pakken kommer en av de nærmeste dagene.

Ukens dilla: Sminke og løsvipper. Hele sommeren og utover høsten gikk jeg som regel helt sminkefri, fordi jeg rett og slett følte for å være helt naturlig og ikke gadd og sminke meg. Nå derrimot har jeg blitt litt hekta på å sminke meg og sette på litt vipper. Jeg har også prøvd meg på øyenskygge, noe jeg ikke kan huske sist jeg har brukt. Hadde det faktisk ikke i sminkeskuffen engang så “måtte” kjøpe med en palett med nude øyenskygge. Jeg synes det er skikkelig gøy å dolle meg opp for tiden og det er nesten så jeg gleder meg til å stå opp for å fikse meg. Føler nesten det blir en slags meditasjon, haha!

Ukens cravings: Chips! Har vell hatt dilla på det et par uker egentlig, spesielt på kvelden er det så sykt digg med chips. Jeg spiser som regel chips fra Eat real, som har vegansk quinoa chips med blandt annet cheddar smak, den er sååå sykt god. Vil påstå at den er bedre på smak enn ostepop og i tillegg ganske mye sunnere! Denne finner man desverre ikke i vanlige matbutikker, den det har kommet linsechips i butikken. Disse er også gode og har mer proteiner enn vanlig potetchips. 

Ukens sang: Sweet but psycho! Har hørt den så mye, kan vel hele sangen snart. 

Hatt en fin uke?

Food Haul

I dag har jeg allerede rukket en hel del, føler jeg! Stod opp tidlig, gikk tur med Huruma og hadde god tid til kaffe, frokost og å stelle meg. God tid på morgenen gjør virkelig underverker for resten av dagen for min del. Fikk faktisk også laget quinoasalat med bønner og avokado for lunsj også. Må bli flinkere til å ta med meg hjemmelaget mat på farten, det blir jo både billigere og ofte sunnere. Jeg tenker som regel etter frokost at jeg er så mett at jeg ikke kommer til å bli sulten på lenge, men ender alltid opp med å kjøpe meg noe litt ut på dagen.

Elsker disse barene, perfekte å ta med seg da de gir greit påfyll av energi! Jeg har de ofte med på jobb, trening, reise eller i stallen. De er økologiske, rå og består kun av sunne, naturlige ingredienser. De er veganske og inneholder flere ingredienser innenfor supermat! De er fra merke superheraw og finnes i flere ulike smaker. Kan også kjøpes på Sunkost.

Etter at jeg var på et motivasjonskurs tidligere i dag tok jeg like så godt turen til fredrikstad for å handle inn mat fra Holbart, på Rolvsøy. Elsker det konseptet at man kan kjøpe varer med kort holdbarhet(selv om noe har best før dato langt uti 2019!) til en ekstremt lav pris. De har også veldig mye utvalg av slike “sære” matvarer jeg pleier å kjøpe, slikt som glutenfritt, økologisk og vegansk mat. Det var mye nytt som jeg ikke har sett før også, så gleder meg til å prøve nye ting.

Bananito for eksempel. Troooor det er noe tørket banan, så det er sikkert godt! De andre tingene jeg gleder meg til å prøve er Supernatur sin choko snackmix, Helios frokostblanding, bananchips, proteinchips med BBQ og Helios kjøleskapsgrøt med daddel, chia og kakao. 

Har faktisk laget det klart for frokost i morgen, man blander det bare med (plante)melk og setter det kaldt over natten. Jeg tenker å toppe det med noe friske bær og banan. Jeg har også planer om å lage golden latte til frokost, som et koffeinfri alternativ til vanlig kaffe latte. det er laget med gurkemeie, ingefær og  havremelk og toppes gjerne med kanel. Jeg har en ferdig blanding fra Sunkost, som jeg gleder meg til å teste ut!

Har fått ny piercing fra wish også, den var litt større enn jeg trodde, men synes den var fin uansett da! Nå skal jeg snart møte en venninne så det blir kos! Håper dere får en strålende dag videre <3