Halloweenfeiring bildedryss

Halloween feiringen i Oslo ble veldig vellykket! Jeg og min gode venninne Josefin vorset sammen og kledde oss ut før vi dro ut. Synes det er så gøy å kle meg ut jeg, og gøy at så mange andre i Oslo også gjorde det.

Vi dro først til et utested som het Bascule fordi de hadde halloween tema, men vi likte oss ikke så godt der. Tildels på grunn av den høye musikken, som gjorde det umulig å kunne snakke med folk. Vi dro dermed videre til løkka, på Qadis og det var bra som alltid. Til nå er det mitt favoritt sted i Oslo! Tok ikke noen bilder mens vi var ute, men endel før vi dro.

Jeg var kledd ut som Pirat og Josefin som leopard. Kostymet mitt kjøpte jeg på superkul, og jeg ble veldig fornøyd med looken i år.

Lagde også jellyshots, eller kan vell ikke kalle det for shots siden det ble i store glass meeen det funket uansett.

Har dere feiret halloween? Hva kledde du deg ut som?

Svar på spørsmålsrunde oktober

I går kom jeg til Oslo på kvelden og hadde en rolig kveld på Olivia, før vi la oss forholdsvis tidlig. Har ikke sovet så godt på lenge som jeg gjorde i natt, det var deilig og jeg føler meg klar for dagen i dag. Har også startet rolig med en stor kopp med kaffe og masse soyamelk, noe som er obligatorisk hos meg hehe! Har skikkelig søtsug på morgenen for tiden så det ble en sjokokolade proteinbar ved siden av kaffen. Lager meg nok en skikkelig frokost med havregrøt snart. Først tenkte jeg å svare på spørsmålene jeg har fått inn fra dere. Takk til alle som har sendt inn, jeg er veldig takknemmelig for dere som leser det jeg skriver og ikke minst kommenterer! 

Hva tenker du om astrologi? Denne måneden har nok alle følt mye og ved fullmåne er det ekstra mye energi. Den står i tyren og skorpionen tegn. For et intressant spørsmål! Jeg tror også at det er noe hvertfall mange føler, enten de er klar over det eller ikke. Selv har jeg merket at jeg har følt mye, både på godt og vondt. Både at man kan bli mer sensitiv og gråter mer, men det kan også være at man føler mer glede. Mange blir våkne, energiske, engasjerte og kreative og det er en tid man kanskje får behov for å uttrykke seg kunstnerisk. Det kan være en perfekt periode for å finne ut hva man står for og hva man ønsker å oppnå og hvilke verdier man virkelig verdsetter. Det kan være at man ønsker å fullføre en fase eller kvitte seg med negative tanker og ting som ikke gir deg noe. Siden sansene er skjerpet kan det være at man kan få en større interesse og behag av musikk og lyd, natur, mat og drikke og kunst. Må legge til at dette ikke er noe jeg kan kjempemye om nå, men er veldig interessert i astrologi og vil veldig gjerne lære masse om det!

Kan du legge ut bilde av noe du har malt i det siste? Ja, det siste jeg har malt er et tre (tree of life). Dette gav jeg til mine besteforeldre, fordi de betyr utrolig mye for meg <3

Når kommer du til Madrid? Savner dere kjempemasse, så håper jeg får dratt på besøk i Madrid i løpet av neste år! 

Nevn en ting som gjør deg glad! EN ting?? Akkurat nå er jeg kjempeglad for å besøke min venninne Josefin i Oslo. Oslo gjør meg glad, Josefin gjør meg glad! 

Bruker du noe på vippene dine? Så fine! Tusen takk! Bruker iglow på vippene og synes det funker veldig bra. I tillegg farger jeg de, sånn at de kommer bedre frem, eller rettere sagt synes i det hele tatt. 

Hvor høy er du? Jeg er 175 🙂 

Hvordan går det å være minimalist? Hehe kan vell ikke kalle meg det egentlig. Er altfor glad i å kjøpe ting… Jeg blir veldig inspirert av folk som klarer å omtrent ikke kjøpe noe og jeg har god tro på at det er en bra livstil, men det krever nok at man virkelig bestemmer seg for det. Det samme med zero-waste, altså at man ikke kjøper ting med emballasje og plastikk som man uansett ender med å kaste. Bruker for det meste handlenett og tøyposer til handling og prøver stadig å bli mer bevisst. Fortsatt mye å gå på men jeg tenker at alle monner drar og at litt er bedre enn ingenting. Tenkt om alle bare ble LITT flinkere! Da hadde det totalt sett blitt stor forskjell! 

Hvor handler du dagligvarer? Handler på Meny da de har best utvalg av vegetar samt økologiske produkter. Med trumf kort også trenger det ikke å bli så mye dyrere heller, noe som er et stort pluss. 

Kjendiscrush? Det bytter på egentlig, men i det siste har jeg crushet litt på Cara Delevingne. 

Hva er det teiteste noen har lurt deg med, som du faktisk har trodd på? Trodde på det meste jeg hørte på før… Men sluttet en periode å spise druer fordi en venninne sa man ikke ble brun om man spiste det. Det var såklart bare tull! 

Går du tur i skogen hver dag? Nei, jeg bytter på å gå i skogen og i byen. Liker best skogen da, men det tar litt lenger tid å komme seg dit. 

Har du tatt ut dreadsa? Noe det har jeg ikke. Har derimot tatt ut luggen, mest for å skjekke hvordan det var å gre de ut. Det gikk overaskende greit og håret var heller ikke noe særlig slitt! Så det var en lettelse. Det blir nok vanskeligere etterhvert, men med stålbørste skal det kunne gå. Tolmodighet må man virkelig ha da. Synes det ble litt fin med lugg også egentlig, har fått dilla på å krølle luggen om jeg skal pynte meg litt ekstra.

Hva synes du om pelsindustrien? Helt forkastelig! Dyremishandling er på ingen måte greit uansett, og dette er i tillegg helt unødvendig! I dag har NOAH fakkeltog mot pels og jeg oppfordrer alle til å delta! Kunne skrevet masse om det, så kanskje jeg faktisk skal gjøre det?

Kanskje jeg ser noen i Oslos gater i dag? Håper det!

Topp 10 irriterende folk

I dag har jeg vært ute å gått i byen med Huruma og møtte tilfeldigvis også noen kollegaer på en cafe, det er alltid kos. Denne fredagskvelden har jeg foreløpig tenkt til å tilbringe alene. Som jeg har skrevet før er jeg veldig glad i alenetid og det er meget sjeldent at jeg kjeder meg i eget selskap. I dag er planen å male litt, jeg må bare finne ut hva jeg skal male først.

Jeg har også laget en liste over topp 10 ting som irriterer meg med mennesker og den tenkte jeg skulle dele med dere. Jeg prøver generelt å være en positiv person men visse ting irriterer meg ganske mye, så nå skal dere få vite hva det er:

1. Folk som tror de vet alt om en person basert på hvordan de ser ut. For eksempel kan folk bare anta at jeg med litt hippie stil og dreads spiser organisk hasjbrownie til frokost, er i et polymorøst forhold, stemmer rødt, haiker isteden for å ta buss, går barbent på vinteren, aldri vasker håret og bruker urter som p piller. Det er ofte lite av dette som stemmer med virkeligheten…

2. Folk som roper unødvendige ting etter deg på gata. Eller folk som lager puselyder eller tuter på deg. Hva prøver de å oppnå? Det er bare creepy!

3. Folk som ikke tar et hint. Altså, noen som sender 100 meldinger uten å få svar burde kanskje ta et hint. Og nei, det hjelper heller ikke å sende bilder av ymse slag for å få napp heller, hverfall ikke hos meg.

4. Folk som antar at jeg er stokk dum. Dette skjer faktisk ganske ofte at folk tror jeg ikke vet noen ting. Spørsmål som “du vet at man kan bli trøtt om man ikke sover?” eller “Du vet at det koster penger å ha bil?”. Tror de fleste vet svarerne.

5. Pågående selgere, finnes det noe mer irriterende egentlig?

6. Frekke kommentarer i innpakning. Dette kan være kommenterer som begynner med “ikke for å værefrekk” eller “ikke ta det personlig”, når det som skrives åpenbart er frekt. En annen kommentar jeg ofte ser når folk poster for eksempel et lettkledd bilde eller bikinibilde er sånt som “Så sykt tøff du er som tørr å legge ut bilde av kroppen din” “Du er tøff som viser deg i bikini når du ser sånn ut”. Sånne kommetarer ER frekke!

7. Slutshaming. Spesielt om man diskuterer med noen og de vet at de tar feil og det beste de kan komme med “du er hore uansett”. Dette uansett hvor lite det har med diskusjonen å gjøre. Folk som driver å kaller andre for horer hele tiden er uansett noe jeg takler dårlig, voks opp!

8. De som jukser på prøver, når andre faktisk har jobbet hard for å få en bra karakter.

9. Folk som skal være “snille” og si dritt andre har sagt om deg. Jeg trenger ikke å vite hva alle sier om meg hele tiden, hvertfall ikke meningsløse og negative ting. Når folk kommer med sånn “hallo jeg må fortelle deg noe syyykt! En som heter Pia så et bilde av deg på instagram og synes at du hadde rare ører, følte bare jeg måtte si det til deg”. Akkurat som om det var noe skikkelig viktig liksom.

10. Folk som har ekstremt sterke meninger om ting de åpenbart ikke har peiling på. De som for eksempel er helt sikre at det ikke finnes proteiner i vegetarmat, men ikke engang har googlet det. Gjør hvertfall litt research da!

Peace and Love

Ingen mirakelkur-bare vitaminer

Reklame | Complete vegan

Jeg har lenge vært veldig bevisst på å få i meg nok vitaminer og mineraler, da det er viktig for kroppens mange funksjoner og for å fungere normalt i hverdagen. Kanskje har jeg vært ekstra nøye med å få i meg nok vitaminer som vegetarianer og tidvis veganer, men det er like ofte at andre ikke får tilstrekkelig med vitaminer gjennom kostholdet.

For vitaminer er noe vi er avhengig av å få i oss gjennom maten vi spiser og gjennom tilskudd. Vitamin D får vi også av sollys, men kan være vanskelig å få nok av utenom sommeren. Jeg liker også at disse inneholder jern, da spesielt kvinner kan lett få mangel på det.

I går fikk jeg tilsendt kosttilskuddet Complete Vegan som er ganske nytt på markedet. Det inneholder både Omega- 3 og alle de essensielle vitaminene og mineralene du kan få for lite av dersom du følger en vegansk eller vegetariansk diett.

Alle ingrediensene er fremstilt ved hjelp av bærekraftig dyrkning. Dette bidrar både til økt kvalitet for deg som kunde, og minimal påvirkning på dyreverdenen og miljøet.

Hver pakke med Complete Vegan inneholder 30 serveringsposer, noe som er praktisk om man skal ta de med seg. Det er en kapsel med vitaminene og to kapsler med omega 3 i hver serveringspose, som er den anbefalte dosen per dag.

De kan enkelt bestilles på completevegan.no

Kaos i hjemmet=Kaos i hodet

I den siste tiden har det skjedd mye og det har vært mye å tenke på. Jeg har for absolutt kost meg masse men merker at jeg trengte litt tid til egenpleie og en skikkelig opprydding her hjemme. På tirsdag hadde kirkens bymisjon konsert, og den var så fin med flere kjempeflinke artister som sang og delte viktige budskap til publikum. I forveien hadde jeg og noen kollegaer laget suppe som vi delte ut. Suppa hadde veldig mye smak og ble nok for sterk for mange… ups! 

Jeg har nå fått unnagjort rydding, vasking, bytting av sengetrekk og vannet alle plantene. Det er utrolig deilig å være ferdig og jeg føler meg mer klar og inspirert til å jobbe mot mine mål fremover. Er mye bedre med system slik at man vet hvor ting ligger. Nå har jeg brukt et lite fat(?) til å oppbevare små ting som jeg er avhengig av, slik at jeg alltid vet hvor de er. Dette er en smart vane å ha for å holde styr på småting.

Av egenpleie har jeg fått vasket og fikset håret, farget vipper og bryn, tatt ansiktsmaske og lakket neglene. Jeg har også vært å handlet inn litt mat, blant annet fant jeg masse energibarer på salg, de er kjekke å ha med seg som mellommåltid på farten. Tidligere i dag var jeg også en tur med hesten, noe som alltid er herlig. Det er også ender på gården der jeg rir, de var bittesmå sist jeg hilste på de, så de vokser utrolig fort! Fortsatt nydelige da!

Har dere forresten lagt merke til de oransje skjerfene som har prydet byen? I år har det blitt strikket rundt 400 skjerf i bare Sarpsborg, noe jeg synes er utrolig kult! Disse ble hengt rundt omkring slik at alle som ville ha eller trengte et skjerf kunne ta seg et! Jeg har skrevet endel om prosjektet tidligere, men det går på å skape et varmere samfunn, inkludere og vise raushet!

Skjerfet kan både varme fysisk, men er også en måte å vise at man er for et varmere samfunn. Det er også snart TV-aksjon og det skal gå bøssebærere rundt om, og det trengs fortsatt flere til å gå og man kan registrere seg på nettsiden Blimed.no. Om du er hjemme, husk å ta bøssebærerne godt imot! 

Denne uken

Denne uken har vært mer travelt enn vanlig. Det har vært mye spennende, lærerikt og morsomt på programmet. Det nærmer seg TV-aksjonen, så på jobb er det mye som skjer nå og også fremover. Nå skal jeg dele litt om hva uken min har bestått av med både høydepunkter og nedturer!

Ukens høydepunkt: Egentlig hele lørdagen som ble tilbringa sammen med mine fine kollegaer! Var gøy å være med på opplegget til kirkens bymisjon på Storbyen i dag, med kåring av Sarpsborgs varmeste og beste suppe. Suppa symboliserer det å være “mindre alene sammen” som er årets aksjonstema. Øysteins blyant var også med på arrangementet der han tegnet og tok bilde med barna, og oss såklart! Utover dagen var vi å drakk kaffe sammen på kaffe Sarpen, dro i stallen, og avsluttet med en film.

Ukens nedtur: Ukens nedtur har nok vært at jeg ikke har orket alt jeg har ønsket å gjøre, slik som å gjøre yoga, dra mer i stallen, gå lenger turer med Huruma, lage god middag, trene osv… 

Ukens mat: Det har blitt mange kjappe løsninger når det kommer til matveien, men jeg tenkte jeg skulle dele en oppskrift med dere, som jeg bruker ganske ofte, nemlig smoothie bowl! Jeg har vært flink til å stå opp tidlig denne uken og har derfor ofte fått tid til en ordentlig frokost, noe som lenge har vært mitt favoritt måltid. Jeg er glad i å starte dagen med noe søtt og sunt, da er smoothie bowl perfekt.

Det jeg bruker er i blenderen er: Fryst banan(moden), jordbær og bringebær, mandelmelk, dadler(trekkes i kokende vann minst 10 min i forveien). Blendes sammen i kjøkkenmaskin eller blender av noe slag. Noen ganger tilsetter jeg proteinpulver, spirulina, fersk spinat eller acai pulver for ekstra næring og smak.

Til topping bruker jeg: hempfrø, chiafrø, cashew nøtter, mandler, valnøtter, mørk sjokolade/kakao nibs, banan, ferske bær, tørka frukt, gojibær, musli, fibersirup og peanøttsmør. 

Ukens cravings: Snacks og proteinbarer. Gjett om jeg ble glad for månedens levering av Vegobox! Vegobox er en pakke med masse forskjellig sunnere vegansk snack. 

Ukens tanke: Siden det denne uken var verdensdagen for psykisk helse hadde jeg veldig lyst til å skrive et velformulert innlegg om det. Jeg stod på stand og deltok denne dagen, og det er en dag jeg mener er veldig viktig. Jeg har mye tanker rundt dette temaet som jeg ønsker å skrive om og sette fokus på. Samtidig er det vanskelig å sette ord på mye av det og jeg føler det er lett å “tråkke feil”. Temaet for denne dagen var uansett å være raus. Raushet for både seg selv og andre. Dette handler mye om å våge å være åpen, våge å feile, lytte til andre, hjelpe andre, ikke dømme, tilgi, akseptere, sette grenser og konfrontere på en vennlig måte. Still spørsmål til andre om hvordan de egentlig har det, lytt det det andre har å fortelle deg og vær inkluderende. Dette er ting jeg har veldig lyst til å skrive mer om på bloggen senere.

Ukens hack: Denne uken har jeg startet med en kvelds drikke som består av vann, sitron, honning og to spiseskjeer eplecider eddik. Eplecider eddik som ofte brukes som smakstilsetning i mat og har også en rekke andre bruksområder og helseeffekter. Eplecider eddik er, selvom det smaker surt, en alkalisk(basisk) drikk, som er gunstig for Ph-en i kroppen. Det kan hjelpe å forbedre både forbrenningen fordøyelsen, blant annet på grunn av enzymene og bakteriekulturene den inneholder. Jeg har kjøpt min på Sunkost: Rå upasteurisert eplecidereddik av høy kvalitet med smak av gurkemeie, ingefær og chili fra Renee Voltaire. Jeg føler faktisk etter en uke at magen min føles bedre!

Hva jeg er takknemlig for denne uken: Alle de fine menneskene jeg møter og blir kjent med, venner og familie, kosestunder med hunden og katten, folk som snakker fint om andre, det fine høstværet, stadig mer vegetarisk og vegansk på markedet og ikke minst flere som kutter ned på kjøtt, komplimenter og fine kommentarer både på sosiale medier og personlig, de som får meg til å le, at jeg kan drive med mine favoritt hobbyer, når mamma lager middag…. listen kunne fortsatt!

Håper dere har hatt en fin uke!

Verdens beste pinnebrød

Hjemmelaget pinnebrød stekt på bål smaker utrolig godt og er enkelt å lage. Det kan også varieres utrolig mye. Siden jeg har både laget og spist mye pinnebrød opp igjennom skal jeg dele noen tips og oppskrifter med dere. 

Jeg tar utgangspunkt i denne oppskriften, men varierer etter hva slags type mel jeg har i huset når jeg lager det. Du trenger dette for å lage pinnebrød:

500 g mel (jeg bruker gjerne halvparten hvetemel og halvparten havremel for å gjøre det litt sunnere)
2 ts bakepulver
5 ss sukker
1 ts salt
1 dl matolje
ca 2 dl lunket vann

Det er egentlig bare å blande sammen de tørre ingrediensene først og deretter tilsette vann og olje. Så er det bare å ta det med på tur å snurre det rundt en pinne og være tålmodig med det.

Denne gangen brukte vi pinnebrødet ved siden av maten, eller til å snurre rundt pølsa. Da tilsatte vi kun litt havsalt. Det er også godt å tilsette oregano eller andre urter til pinnebrødet. Andre varianter er:

Pinnebrød med pålegg: Her kan du tilsette biter av favoritt pålegget ditt, enten før eller etter steking.

Pinnebrød med ost: Tilsett revet ost i deigen før det stekes på bål. Kjempegodt med oregano og soltørkede tomater i tillegg, da får det en pizza aktig smak over seg.

Smores pinnebrød: Amerikansk vri med mini marshmallows, sjokoladebiter og litt salt. 

Kanelsnurr pinnebrød: Ha med en boks med en blanding av sukker og kanel(bruk gjerne sukrin gold eller kokosblomstsukker sor litt sunnere variant). Rull pinnebrødet i blandingen for det stekes på bål. Sukkeret karamelliserer seg når det stekes og det er sykt godt! 

Søte pinnebrød: Tilsett noe søtt du liker, om det er rosiner, sjokolade(sykt godt sammen med nøtter), blåbær eller andre bær. 

Det er bare å komme seg ut i det fine høstværet! Bildene er tatt ved Børtevann, i Sarpsborg.

Ha en fin søndag dere!

Siden sist

Nå har jeg ikke oppdatert på en liten stund så jeg skal fortelle litt hva jeg har gjort siden sist. Har tatt det veldig rolig i høstferien egentlig, men litt har jeg da gjort. Har endelig blitt ferdig med skjerfet som gis til noen som trenger det eller vil ha det under TV-aksjonen. Ble veldig fornøyd med det og måtte selvfølgelig ta et bilde! Om dere holder på med skjerf eller ønsker å lage, er det fortatt ikke for sent. De skal leveres på kirkens bymisjon innen den 12 oktober.

Har også kjøpt noen nye høstklær, slik som denne jakka fra HM. Den er deilig å ha når det er litt kjølig både inne og ute, også synes jeg den er veldig fin. De selger den flere steder så har tittet på jakke en liten stund. Denne var akkurat den fargen jeg ville ha og også den rimligste.

Søsknene mine og jeg har vært endel sammen med fetteren vår på 9 år. Vi har både vært på badeland og på kino, der vi så Månelyst i Flåklypa. Har generelt vært mye med familie. I går var vi en gjeng på Børtevannet å grillet. 

Det er skikkelig lenge siden vi har grillet så det smakte veldig godt med grillmat. Som vegetarianer pleier jeg å grille sopp, maiskolber, vegetarpølser og vegetarburger, pinnebrød, grønnsaker som paprika og løk eller halloumi ost. Huruma satt for det meste å skuet utover vannet. Nå som det begynner å bli kaldere fryser ho lett når hun ikke er i aktivitet og da var det på med strikkagenseren.

Siden sist har vi også vært på trampolineland i Sarpsborg! Det var veldig gøy men utrolig slitsomt…..haha! Tror aldri jeg har blitt støl sååå mange steder i kroppen. Bra trening da! Det var morsomt å prøve triks vi pleide å gjøre når vi var mindre og hadde trampoline i hagen. Klarte faktisk fortsatt å ta salto, det hadde jeg ikke trodd.

I går var jeg ute med noen fra jobben, noe som var utrolig koselig. Det var live musikk og dans på Fratelli i gågaten her i Sarpsborg, så det var morsomt å få med seg. I dag har jeg vært i Sverige for å handle diverse mat og sunn snacks. 

Håper dere koser dere i høstferien!

Gamlebyen i høstferien!

Rett før høstferien tok jeg med min venninne fra Budapest til Gamlebyen. Den lille bydelen fra 1700-tallet er både godt bevart, levende og med mye å by på! Det er flere koselige restauranter, barer og cafeer, samt gallerier og butikker. Nå på høsten gjorde fargene det ekstra vakkert synes jeg, og Nana som var på besøk fikk tatt flere veldig fine bilder!

Omtrent det første man møter før man entreer gamlebyen er denne broen og andedammen. Her ser man masse ender som både svømmer og sover på land.

Jeg har ikke vært i gamlebyen sånn veldig mye, men nok til at jeg har fått testet ut et par spisesteder. Mormors cafe som ligger i omtrent midt i gamlebyen har en koselig atmosfære og masse gode kaker, salater, kaffe og økologiske drikker.

Om været tillater det er det veldig koselig å sitte ute! 

Rett ved finner man også Råde bakeri som serverer ulike bakevarer, baguetter, kaffe og mye annet godt. Det er koselig og gammeldags inne på kafeen deres.

Det siste stedet jeg var, sammen med Nana var på kultur cafe Magenta, som er plassert i hjørnet av Gamlebyen tvers over Grunnmurene, nede ved vannet. Veldig idyllisk område! Her har de både friske salater, posjonspizzaer og deilig bakst! 

Her er det også mye som skjer, alt fra konserter, kunstutstillinger, quiz og poesi. Dette stedet har egentlig både restaurant cafe og bar, og sikkert et bra sted å dra på utover kvelden også!

Bare det å gå rundt å se i gamlebyen er jo også veldig fint, bare se på de gamle husene og alt som står i vinduet!

I Gamlebyen kan du også ta turen til Fredrikstad museum, Glasshytta, Jorunn Bråthens keramikkverksted, kunstgallerier, Kunstnersenteret Bastion 5, Hvalfangermuseet, Modelljernbanesenteret, og Nissenatthuset som selger blant annet juleprodukter hele året.

Vi gikk lenge rundt på brodsteinen  og studerte gatekvartalene med murbygninger og trehusene som har mange fine farger.

Tror jeg har nevnt at det er en butikk der som jeg liker veldig godt, og har nå funnet ut at den heter Lille Arkana. Dette er en spennende butikk med mange skatter du ikke finner så lett andre steder.

Det har mye såkalte alternative ting i form av bøker, steiner og krystaller, røkelse, te, englekort, pendler, eteriske oljer, klær, velværeprodukter, smykker og mye mer! Jeg kunne gått å tittet der i timesvis. Jeg kjøpte med meg noe røkelser og lysholdere lagt i krystall og himalayasalt, samt en liten buddha figur.

Vi ble sultene på veien tilbake til bussen og fant et epletre, noen av de beste eplene jeg har smakt faktisk. Norske epler må være det beste!

Håper alle får en fin høstferie! Hva er deres planer?