12 ting dere kanskje ikke visste om meg!

1. Det første dyret jeg hadde var en rotte, og det ble ikke den siste. De er så kule, smarte, morsomme og kreative og får deg alltid i godt humør! Når man tilbringer mye tid med de blir de utrolig tamme og ofte kosete.

2. Jeg hadde aldri smakt alkohol før jeg fylte 18 år, og det er jeg veldig glad for!

3. Jeg blir fort solbrent og må bruke høy faktor selv i Norge på våren om jeg skal unngå å bli solbrent. Ofte går jeg likevell på en smell og blir brent… Heldigvis blir jeg som regel bare brent en gang før jeg får litt farge og tåler mer.

4. Jeg er litt hypokonder og bruker mye tid på å google ulike symptomer på sykdommer og tror alltid at jeg har blitt rammet av noe veldig alvorlig. 

5. Da jeg var 5 år ville jeg være en gutt og klippet håret helt kort og gikk bare i gutteklær. Jeg hadde langt blondt hår og mamma var på gråten da hun klippet det av. Tror denne perioden varte rundt et år og mange trodde at jeg faktisk var en gutt. Det gikk over og jeg ville brått bli veldig feminin og sparte til langt hår igjen.

6. Jeg er naturlig veldig stiv og når jeg var mindre drømte jeg om å bli ballett danser. Da jeg var 11 år bestemte jeg meg for at jeg skulle bli myk og begynne på ballett. Jeg brukte vell nærmere et år med mye tøying for å endelig komme ned i spagaten, og det klarer jeg fortsatt. Jeg begynte på ballett da jeg var 12 og holdt på til jeg var 16 og begynte på videregående. Jeg elsker fortsatt ballett og dans generelt og kan sitte å se på det i timesvis. Har blitt stivere med årene, men med litt yoga holder jeg meg ganske myk egentlig.

7. Jeg sang på flere avslutninger på barneskolen, noe folk ble veldig sjokkert over, da jeg nesten aldri snakket. Vet ikke hvorfor jeg var så glad i å synge på en scene eller om jeg var flink i det hele tatt, men jeg synes det var gøy. Synd ingen filma det, skulle likt å sett på det i dag. Nå skal det mye til før jeg synger og det er kanskje like greit hehe!

8. Før kranglet jeg og søsteren min absolutt hele tiden, og vi delte rom… Jeg husker jeg lagde en grense av hyssing for å dele rommet vårt i to og hun fikk ikke lov til å krysse den grensen. I dag er vi derimot gode venner, og jeg er kjempeglad for å ha søsken.

9. Jeg elsker å ta karuseller og har tatt absolutt alle på både Tusenfryd og Liseberg. Er altfor lenge siden sist!

10. Det eneste jeg har brekt av ben er to tær da jeg gikk i første klasse på barneskolen. Da måtte jeg gå på krykker. Husker alle barna på skolen ville låne de hele tiden, noe som ble litt vanskelig da jeg aldri turte å si nei…haha huff!

11. Jeg ble brent på omtrent hele kroppen av brennmaneter da jeg var på camping i Sverige. Det resulterte til en smertefull natt og mye aloevera. Etter dette  har jeg vært livredd for brennmaneter. Jeg bader aldri om jeg ikke kan se det som er under vann.

12. Jeg hatet gym på barne og ungdomsskolen, men valgte breddeidrett på videregående. Liker jo å bevege meg, men liker ikke håndball og fotball som jeg føler vi hadde hele tiden på både barne og ungdomsskolen. Breddeidrett inkluderte alt fra kampsort, bowling og klatring. Dette var kjempegøy!

Høstferie, forkjølelse og sommer ruller

Det er mange som opplever at når ferien endelig kommer etter en travel eller stressende periode, blir man syk. Noen som kjenner seg igjen? Jeg har hvertfall opplevd dette flere ganger, spesielt i ferien etter eksamensperiodene som student. En forklaring på dette er at psykisk og fysisk stress kan virke dempende på immunforsvaret, og dermed er man mer utsatt. Siden det tar litt tid før sykdommen bryter ordentlig ut, vil den ofte komme i ferien. Nå begynner det jo også å bli kaldere og siden jeg var ute i Oslo og har gått mye turer ble det til at jeg frøs noen ganger, noe som også gjør at man blir mer mottakelig for virus og bakterier.

Vet ikke om jeg er forkjølet eller har halsbetennelse, men har hverfall sår hals, vondt i kroppen og slapp. Har omtrent bare ligget inne de siste dagene. Jeg hater å være syk(akkurat som om noen liker det..) så jeg prøver det meste for å bli fort frisk og utover vinteren må jeg prøve å forebygge litt. I dag og i går startet jeg dagen med en shot! Slapp av, shotten er laget av ingefær, appelsin og jordbær. Den har en sterk smak, men jeg liker den!

 Appelsin inneholder C-vitamin for immunforsvaret,  mens Ingefær hindrer at virus fester seg i svelg, bryst og nese. Jeg drikker også masse te med honning, gjerne også med sitron, soyamelk og ingefær. Honning er bakteriedrepende og er derfor bra for sår hals. Noe varmt å drikke er også deilig og lindrende for halsen. Jeg virkelig elsker teene fra Indiska, spesielt den grønne teene med bær. Prøvde nettopp ut en ny, den var også veldig god!

Ellers prøver jeg å få i meg mye sunn mat som inneholder mye vitaminer, mineraler og proteiner. I dag lagde jeg sommer ruller, noe som jeg elsker å spise når jeg er på Vietnamesisk restaurant. Disse rullene skal serveres kalde med peanøtt-dipp.

Det man trenger er: Risnudler, rispapir, gulrot, agurk, salat, spirer(for eksempel alfalfa), fersk koriander og mynteblader, tofu, soyasaus, hoesin saus, peanøttsmør og sesamolje.

Det første som bør gjøres er å skjære tofuen i lengre biter og legge den i soyasaus for å marinere i et par timer. Man kan også da koke opp risnudlene og deretter kjøle de ned. Grønnsaken kan kuttes i staver eller strimler. Det vanskeligste er å myke opp rispapiret og fylle de, men man får teken på det etterhvert. Kok opp vann og hell det i en paiform eller en asjett som er større enn omkretsen av rispapirene. Rispapirene skal da legges i det varme vannet i 10-15 sekunder før det legges over på et rent koppehåndkle og fylles med grønnsaker, spirer, tofu, risnudler, mynte og korianderblader. Bland sammen hoesinsaus, peanøttsmør og litt sesamolje(kan også spices opp med sriracha chilli saus og hvitløk). Jeg lagde til alle i huset og fikk veldig gode tilbakemeldinger! Disse var utrolig gode!

Siden jeg har tilbrakt mye tid liggende på rommet har jeg hørt på lydboken til Sophie elise “Forbilde”, synes den er veldig fin og ærlig. Jeg kjenner meg igjen i mye av det hun skildrer, fra barndommen og ungdomstiden, som er en tøff til for de fleste. Jeg synes det er greit å lese bøker også, men liker bedre å høre på, sånn som da jeg var liten og pappa alltid leste for meg før jeg skulle sove.

Nå ligger jeg å tenker på alt jeg skal gjøre så snart jeg føler meg bedre. Det er slike ting som å rydde skikkelig, gå lange turer, trene, dra i stallen, dra ut med venner, dra på arrangementer, jobbe og bare freshe meg opp litt egentlig. Har vært veldig aktiv og sosial før jeg ble syk så trengte uansett litt tid til å slappe av!

Ønsker alle en god helg og god ferie!

Bildedryss: Oslo!

Da var det søndag og vi tar det helt med ro i leiligheten etter en hektisk dag i går. Lørdagen gikk til å gå masse rundt i Oslo og se, ha piknik på operataket, dra på cafe, titte i butikker, dra på restaurant og senere dro vi også ut på byn. En veldig bra dag med andre ord! Trives skikkelig godt her på løkka!

I går var vi å spiste på funky fresh food som serverer kjempedigg økologisk og vegansk mat! Vi gikk derfra veldig mette og fornøyde.

I dag derimot ble det veganburger levert på døren. Det var veldig greit på en lat dag!

Her gikk vi på operataket og vi holdte på å blåse bort.

Huruma var med mye av dagen i går, det gikk veldig fint men ho var ganske sliten når vi var tilbake i leiligheten.

Vi var skikkelig heldige med været i går, var sol hele dagen og himmelen var så fin på kvelden. Temperaturen har faktisk vært slik at vi kunne sitte ut å spise lunsj og vi fikk brukt verandaen i leiligheten.

En liten pause i shoppingen…. Eller tittingen for min del da.

Vi har bestemt oss for å drøye hikingen til i morgen, og heller se film eller noe. Det er koselig å bare være sammen!

Fredag i Tigerstaden

Dette har jeg gledet meg så masse til, å få besøk av Nana fra Budapest! Vi ble gode venner i Madrid og det er altfor lenge siden vi har sett hverandre.

Nå er vi altså i Oslo, og vi skal være litt turister her, det er første gang hun er i Norge. Jeg har lyst til å vise henne noe av hva Norge har å by på. I går var vi max uheldige med været, da det var vind, regn og kaldt og hun hadde ikke tatt med klær for det. Derfor var vi mest inne. Vi var å spiste på mitt favoritt spisested, Norvegan.

Det er 100% plantebasert, men jeg tror faktisk alle vil like maten der. De har også hjemmelaget kambucha, så vi koste oss skikkelig, og så er det så sunt i tillegg. Mens vi bor her i Oslo leier vi et penthouse på løkka, jeg elsker det og skulle gjerne ha bodd på løkka. I går lagde drinks i leiligheten før vi dro på en bar i området her, en Mexicans bar kalt Tijuana.

Det er et veldig koselig sted med gode drinker og det er lett å bli kjent med folk der! Da vi endelig fant frem tilbake til leiligheten lagde vi tomatsuppe som nattemat, med nachos haha! Det var faktisk ikke så verst kombo. I dag blir det litt mer dansing på kvelden håper jeg. Men først skal vi ut på tur, først titte rundt i byen og så dra ut på noen øyer for å gå tur, og såklart skal Huruma være med! Hun var også veldig kald i går, heldigvis er det sol i dag!

OMG hun er så vakker, bare se på ho! Hun er så sykt lett å ha med å gjøre også, så det er en drøm å ta henne med på turer som dette! Nå spiser vi frokost, drikker te og gjør oss klare til å komme oss ut i finværet. Jeg er ikke sånn veldig kjent her i Oslo så om dere har noen tips til aktiviteter, steder, cafeer osv. kom gjerne med forslag i kommentarfeltet! 

En dag i mitt liv

Dagene mine ser litt ulike ut men jeg tenkte å skrive litt hva jeg gjør i løpet av en dag og tar utgangspunktet i denne dagen, onsdag.

-Klokken 08, bruker hvertfall en time om morgenen til å sitte å drikke kaffe og spise frokost, skrive dagens to do-list og journal, finne klær, dusje og stelle meg. Egentlig vil jeg begynne å stå opp tidligere for å få enda bedre til før jeg drar på jobb eller andre gjøremål. Som jeg har skrevet før liker jeg også å starte dagen med meditasjon, det gjør virkelig en forskjell resten av dagen.

-Klokken 09 drar jeg på jobb, der jeg gjør handtverk, lager varm lunsj, vasker eller rydder og ikke minst snakker med folk. Jeg trives veldig de stedene jeg jobber for tiden, har prøvd litt forskjellig.

-Klokken 12 dro jeg fra jobb og ut på tur med Huruma, denne gangen gikk vi rundt i byen. Vi møtte på mange folk som stopper for å hilse på hunden og slå av en prat, det er veldig koselig! Fikk en dame jeg møtte fra Nordnorge til å ta bilde av oss hehe! Jeg eier ikke skam når det kommer til slike ting lenger.

-Klokken 13 hadde vi lunsjgjester, med diverse reker, egg, avokado, te og fersk loff fra bakeren. Prøvde en ny vri med ovnsbakt avokado og egg. Det ser jo ganske kult ut men jeg må si jeg liker avokado best når den ikke er varmet opp, men da har jeg jo testa det ut. Vet at det er mange som synes det er godt så er sikkert verdt å prøve om man er glad i avokado og egg. Vi satt lenge å spiste, drakk te og pratet, det var superkoselig. 

-Klokken ble vell rundt 16 før jeg og søsteren min kom oss i stallen. Oftest drar jeg alene, men er veldig stas og ha med seg noen! Jeg pleier å ri en kaldblodshest som heter Mina, men det er også en skikkelig søt shetlandsponni der som heter Vesla. Har prøvd å ri Vesla flere ganger men har blitt skremt og hoppet av, fordi hun bukker og hopper som en gal. Jeg har hatt sykt lyst til å få det til så jeg prøvde i dag, litt mer bestemt. Jeg Klarte såvidt å holde meg på den første tiden og hun tullet mye, men jeg var sta og klemte meg fast, og etterhvert roet hun seg ned og så ut til å kose seg på turen. Søsteren min red Mina for første gang og det gikk supert, hun galopperte til og med! Hun var faktisk tøffere en jeg var med ho i begynnelsen. Da ble søster stolt vett.

-Klokken 18 tror jeg vi var hjemme og da lagde vi bare noe lettvint mat og slappet av før vi tok en veldig useriøs treningsøkt. Vi (jeg og søsteren min) skulle egentlig trene rumpe, men jeg merket at jeg hadde fått strekk fra ridningen(det var nytt). Derfor trente jeg kun noen øvelser for armene, som pushups, bicepscurl, skulderpress, flies…. Ja det var vell det. Har egentlig laget et bra hjemme treningsprogram med styrketrening for hele kroppen, så det tenker jeg å dele etterhvert.

-Klokken 20 dro jeg på yoga, denne ganger prøvde jeg Kundalini yoga, hos Yogasentrum. Dette var en veldig annerledes form for yoga enn det jeg tidligere har prøvd. Det var krevende for konsentrasjonen og mye nytt som skulle læres på en gang. Det var noen nye stillinger, pusteteknikker, og mye fokus på det indre. Det er derfor Kundalini yoga ofte blir referert til som “yogaen for bevissthet”. Timen innehold også mye mantraer, sang og meditasjon. Lærte noen teknikker jeg kommer til å bruke litt hjemme også. Synes Kundalini yoga er utrolig spennende! 

Selve timen varte en og en halv time så jeg var hjemme litt før klokken 22. Jeg gikk da en kort tur med Huruma før jeg bare slapper av hjemme. Liker å tenne noen lys på kvelden, finne frem noe snacks, som nøtter og frukt og en kopp med te. Nå tenker jeg å lese litt i boken “Det er nå du lever”. Jeg har ikke lest den på en stund så mulig jeg må begynne på nytt, men det gjør ikke noe når det er en bra bok.

God natt!

Svar på spørsmålsrunde

I dag har jeg vært i Oslo og tok blant annet turen innom IKEA for å kjøpe et par ting. Jeg fikk kjøpt en lampe til skrivebordet, noe jeg har savnet en stund da det har vært litt mørkt på rommet mitt og dermed slitsomt å lese og skrive. Siden noen av plantene på rommet har dødd måtte jeg ha noen nye. Det ble kaktuser denne gangen, de krever ikke så mye. hehe! Siden jeg ikke sover alene lenger, men ved siden av Huruma måtte vi ha en tynnere dyne da det blir sinnsykt varmt. Mulig hun blir skuffet nå, for hun elsker å ha det varmt. Ellers kjøper vi alltid duftlys med vanilje samt diverse andre småting og spiser i restauranten der, de har så god vegetarmat! Har forresten samlet opp snoen spørsmål som jeg tenkte å svare på nå:

Liker du best langt eller kort hår på deg selv? Tror jeg liker langt blondt hår aller best, og det er det jeg har hatt i veldig mange år. Jeg hadde veldig lyst til å prøve å ha det helt kort, og angrer absolutt ikke på at jeg klippet det. Ble lei av å ha det samme håret så lenge, og ville prøve noe litt mer edgy. Det er fordeler og ulemper med begge. Det var på mange måter veldig deilig å ha kort hår, men samtidig trengte det mer styling for å få det sånn jeg ville ha det. Jeg er selv ikke så glad i mellomlangt, det synes jeg er litt kjedelig. Noen ganger skulle jeg ønske jeg hadde masse parykker og bare kunne bytte hele tiden. Er veldig fornøyd med sånn det er nå da og har lyst til å se hvor langt det kan bli, så da er det bare å være tålmodig. Hva synes dere, langt eller kort?

Hvorfor ville du ha omplasseringshund og ikke valp? Det var vell egentlig i Madrid da jeg tok kontakt med organisasjoner som holdt på med omplassering av dyr for å jobbe frivillig at jeg virkelig fikk øynene opp for omplassering. Det er så mange dyr som trenger nye hjem av ulike grunner! Valper er jo selvfølgelig veldig søte, men jeg har vært bestemt på det ganske lenge at når jeg skulle gå til anskaffelse av hund, skulle det være omplassering. Ser at mange tenker på omplassering som der man tar dyr som har vært hjemløse og som gjerne har adferdsproblemer, dette trenger absolutt ikke å være tilfelle. Mange hunder fra gode hjem må omplasseres på grunn av allergi, sykdom, flytting osv… 

Bruker du selvbruning eller tar sol? I år har jeg ikke gjort noen av delene, da jeg har fått mere nok sol ute. Jeg liker å ha litt farge på kroppen, men samtidig vil jeg at huden skal få hvile litt ibland. Jeg synes også det er helt greit å være litt blek på vinteren, da blir det ekstra gøy å bli brun om sommeren. Det kan hende jeg kommer til å ta litt selvbruning om jeg skal pynte meg litt ekstra, men det er ikke noe jeg gidder til vanlig, det er jo litt stress. Om jeg føler for det kan det hende jeg fresher opp fargen med solarium etterhvert, men det er ikke noe jeg har planer i nærmeste fremtid.

Når skal du ha livestream eller videoblogg? Kan ikke se for meg at jeg noen gang kommer til å ha det, men skal aldri si aldri.

Hvilke bakgrunnsbilde har du på mobilen akkurat nå? Huruma såklart!

Tar du noe kosttilskudd og har du noen mangler? Jeg har ingen mangler per nå og har ikke hatt det i den siste tiden heller. Dette kan man skjekke enkelt ved å ta en blodprøve.  Siden jeg ikke spiser fisk prøver jeg å få i meg en spiseskje linfrøolje hver dag, enten sammen med salat eller alene, oljen er svært rik på den essensielle fettsyren omega3. Nå som jeg spiser egg så får jeg i meg B12 fra det. Om jeg holder meg helt vegansk en periode må jeg ta tilskudd av B12 eller en multivitamin tilpasset veganere. Det skader som regel ikke å ta multivitaminer uansett! Jern er også noe jeg tidligere har manglet og for å forebygge dette pleier jeg å ta en multivitamin med jern, som er laget av urter og grønnsaker. Faktisk selges den i vanlige matbutikker og heter Floradix, Floravital. Den har jeg fått anbefalt av lege og kan brukes til å FOREBYGGE jernmangel. Om man har fått påvist jernmangel, eller anemi må man ha tabletter med en mye høyere dose jern, som man får på resept/kjøper på apoteket. Liker også å teste ut andre kosttilskudd, så kommer til å oppdatere og komme med min mening/erfaring neste gang jeg prøver noe nytt.

Hvordan mediterer du? Det finnes utrolig mange øvelser man kan gjøre når man mediterer og jeg har kun testet ut noen få av de. Jeg kommer til å lage et eget innlegg når jeg har fått testet ut flere øvelser og teknikker innen meditasjon og avspenning. I hovedsak handler det om å konsentrere seg om pusten og sinnet og få en pause fra stress og bekymringer. Selv liker jeg veldig godt å bruke guidet meditasjon fra youtube. Når jeg mediterer om kvelden søker jeg ofte opp noe sånt som “Guided meditation for deep sleep” Guided meditation relaxing”. Om morgenen bruker jeg gjerne å søke på “Guided meditation positive energy” eller “Guided meditation self love”. Det finnes uendelig mange ulike guidede meditasjoner, så finn en du føler passer til deg akkurat der og da. På morgenen eller vis jeg ikke har allverdens med tid er 5-10 akkurat passe, dette er også uansett en passe tid til å begynne med. Etterhvert kan man føle på om man vil holde på lenger. Om kvelden tar jeg meg gjerne 20-30 minutter med meditasjon, og da sover jeg som regel veldig godt, jeg blir hvertfall veldig rolig og avslappet. Når man har mye å tenke på er det ofte vanskelig å konsentrere seg om sinnet og pusten, men desto viktigere! Tanker vil som regel dukke opp, men man kan prøve å bare legge merke til de og akseptere de.

Kom gjerne med flere spørsmål!

Prøver på nytt: Storytime!

I går rakk jeg en times tur med Huruma på morgenen før det begynte å regne. Det er jeg utrolig glad for, da det skulle vise seg å regne resten av dagen også. Jeg har var barnevakt mesteparten av dagen i går, noe som jeg synes er superkoselig! Perfekt måte å bruke søndagen på, synes jeg!

Som jeg har nevnt tidligere har jeg et par piercinger. Den i navelen tok jeg da jeg var 16, etter å ha vurdert frem og tilbake i to år… Er fortsatt fornøyd med den i dag! Det som er mest sykt å tenke på var at jeg brukte så lang tid på å vurdere frem og tilbake. I dag er jeg mye mer impulsiv og tenker ikke alltid like mye over det jeg gjør. Dette både på godt og vondt!

Piercingen jeg har i nesen hadde jeg tenkt litt på, men tok den likevel på et random sted i Madrid. Der hadde jeg nok flaks, for det har gått veldig fint i ettertid! Det er vell et år siden nå. 

Før sommeren derimot fant jeg ut at jeg ville ha tre nye piercinger i ørene, og disse skulle tas samtidig. Jeg ville også ha en ring, og ikke en liten kule. Dette er absolutt ikke anbefalt, men jeg fikk overtalt han som skulle sette piercingen. Jeg tenkte at det kunne ikke være sååå farlig… Jeg tok altså en Tragus piercing i venstre øret og Helix i tillegg til en i øreflippen på høyre øret. Det var faktisk ikke så vondt som jeg trodde, da jeg har hørt at Tragus er ekstremt vondt. Jeg skal ikke si at det ikke var vondt, for det var det, men det var noe som jeg kom greit igjennom.

Noe jeg ikke tenkte på var jo det at det blir ømt og dette merket jeg fra første natten, at begge sidene av hodet var litt vonde å ligge på. Etter noen dager ble det også mer og mer betent og ganske vondt, men jeg prøvde bare å rense det ekstra mye. Plutselig ble det bare så uutholdelig vondt at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg, ikke hadde jeg sjans til å få sove heller. Jeg endte med å bli ganske hysterisk og smertene var utrolig sterke og jeg kunne kjenne “pulseringer” der betennelsen var. Jeg dro hylende til legevakten. Jeg hadde da vondt i halve ansiktet og jeg var både hoven og betent. Jeg fikk beskjed om å ta ut piercingen og dro deretter tilbake til piercingstudioet. Vanligvis blir man ikke anbefalt å ta ut piercingen men i dette tilfellet var det løsningen.

De som jobbet der virket ganske sjokkerte over hvor betent det hadde blitt, så jeg ble veldig redd. Tror de var sånn fire stykk som samarbeidet med å holde meg fast mens de vridde ut ringen. Dette er seriøst det vondeste jeg har gjort i hele mitt liv, trodde nesten ikke jeg skulle overleve smertene. Det var utrolig deilig når den endelig var tatt ut, da forsvant mye av smertene. Det grodde ganske raskt men noe av betennelsen grodde inne i den flippen(Tragus heter vell selve den delen av øret også), og dermed måtte jeg på sykehuset og operere det ut, og sy to sting. Denne gangen fikk jeg heldigvis bedøvelse i øret. Hater egentlig bedøvelse men det var verdt det. Den andre piercingen som befant seg i brusken på det høyere øret hadde jeg litt lenger og den var ikke like betent, bare litt. Enten så tåler ikke øret mitt piercinger, eller så er det det at jeg peller på de. Uansett falt denne piercingen ut å grodde igjen over natten. Så sånn gikk det med de piercingene.

Jeg synes piercinger i øret er så utrolig fint og blir alltid sjalu når andre har det… Men nå har jeg altså prøvd på nytt og tatt en i brusken, altså der den forrige falt ut. Har hatt den i tre dager og jeg merker den ikke. Har vært ekstremt nøye med å rense denne ganger og har kun satt inn en liten bling. Har fått mye mer “respekt” for piercinger nå i ettertid, for nå vet jeg hvor galt det kan gå. Men denne gangen SKAL de gå bra!

House tour: bildedryss

Siden jeg flyttet i sommer tenkte jeg å vise dere litt hvordan det nye hjemmet har blitt! Jeg har jo allerede hatt et innlegg med masse bilder fra rommet mitt, som var det første rommet som var ferdig pakket ut. Nå er alt annet endelig på plass også, det tok litt tid og det var mye som skulle pakkes ut. Er veldig fornøyd med resultatet og synes det er veldig hjemmekoselig, slik jeg liker det!

Her venter jeg på gjester i den “nye” sofaen som vi kjøpte på finn. Man finner mye der om man følger med!

Sånn ser altså stuen ut. Puffen har mamma laget ved å klippe dynetrekk fra bestemor og hekle en puff av det, ganske kreativt og synes den ble veldig fin også!

Findus var såklart med, men forsvant etter noen uker. Vi trodde han var borte og fryktet det værste. Heldigvis dukket han opp ved det forrige huset og vi fikk tatt han med hit. Det er så fint å ha han tilbake, det er ikke det samme uten Findus! han virket redd da vi hentet han men nå har han funnet seg skikkelig til ro og er skikkelig kosete og prater veldig mye. Han har nok mye å fortelle etter disse ukene på egenhånd.

Her sover han, da Huruma sover sammen med meg på mitt rom. I natt måtte jeg bytte på hvor jeg sov fordi Findus skrek når jeg var med Huruma og Huruma hylte når jeg sov inne sammen med Findus. Håper virkelig de kan finne tonen snart, for jeg klarer ikke å være to steder på en gang… #struggleisreal

Mye større kjøkken enn jeg har hatt tidligere, med plass for kokkeleringer og matlaging som jeg elsker! I dag tenkte jeg å lage enchiladas! Har laget det for lenge siden og husker det var veldig godt. Sist lagde jeg det med bønner, men denne gangen blir det med vegansk “kylling” så det blir spennende! Har sett på flere oppskrifter der de bruker kylling så da er det jo bare å bytte det ut!

Ost, kjeks og fikenbrød har også blitt en greie her. Fikenbrødet er helt fantastisk! Må nesten dele oppskriften med dere her snart.

Bildet av mitt rom er tatt for flere uker siden, da jeg lagde blogginnlegg om det, så nå har noen av plantene visnet… Det er så fint med masse planter, men jeg ikke flink nok til å vanne de. Men jeg gir ikke opp og skaffer meg vell noen nye. Vurderte plastikk planter, men det er jo utrolig unødvendig bruk av plast. De fleste lever heldigvis fortsatt så jeg får ta godt vare på de.

Her sitter jeg altså å skriver blogg(når jeg ikke ligger i sengen…) og gjør andre ting som å strikke, skrive, planlegge, sy, male, tegne og lese. Nå som det begynner å bli kaldere blir det nok mer av sånne inneaktiviteter, selv om jeg fortsatt kommer til å være ute daglig.

Innlegget med bilder fra rommet mitt, samt forklaringer om hva de ulike tingene betyr og hvor de er fra/hvor de er kjøpt finner dere under kategorien “interiør” eller her http://mariellos.blogg.no/interir.html

Vegobox -vegansk snacks rett i postkassen!

Reklame | Vegobox

Denne uken fikk jeg for første gang testet ut Vegobox som er en pakke med vegansk snacks, noe jeg har gledet meg til veldig lenge! Den inneholder en blanding av eksklusive, økologiske, naturlige og ofte glutenfrie vegansk snacks.

Det er god blanding av barer, chips og godis, med et varierende innhold fra gang til gang. Vis man abonnerer får man altså tilsendt en boks med masse digg hver måned! Mange av produktene er nye på markedet og dette er en fin mulighet til å teste ut nye veganske produkter. Det følger også med oppskrifter på veganske bakevarer eller middagsretter for eksempel, noe jeg synes er veldig inspirerende.

Månedens box bestod av:

Irish Oat Granola Bar Gentle Ginger – Foods of Athenry: Dette er en havregrynsbar med mørk sjokolade og et hint av ingefær. Skikkelig fyldig og god på smak. Denne er også glutenfri.

When the cheese met the onion – Ten Acre: Potetgull med løk og ostesmak. Denne har en utrolig god ostesmak, selv uten innehold av ost! 

Smokey Paprika Sticks – Well & Truly: Maischip fulle av smak! De er krydret med naturlig paprika og har en skikkelig god smokey smak. I tillegg er de glutenfrie og lave på fett, men fortsatt like tilfredstillende når man craver chips. Disse tror jeg kanskje er mine favoritt chips til nå!

Pulsin’ Cacao & Raisin Bar: Rå og naturlig bar med rosiner og kakao, og det er vell det de smaker også. Konsistensen minner om brownies. For meg som liker både rosiner og kakao veldig godt var denne supergod. Denne er også veldig sunn og passer perfekt å ta med seg når man er på farten, eller spise i forbindelse med trening. Den inneholder ikke raffinert sukker, men kun sødmen fra tørket frukt. Den inneholder også masse fiber, samt proteiner fra cashewnøtter.

Goody Good Stuff Sour Mix and Match: Naturlig og gelatinfritt godteri, med innehold av fruktjuice. Disse er supergode og sure! Har kjøpt disse flere ganger før og ble så glad når jeg så de var i denne boksen. Om jeg kjøper godterier er det som regel denne jeg kjøper. Den selges i Sverige og på noen helsekostbutikker.

Coconut Puffs Thai Chili – Ape Snacks: Disse var meget intressante og ulikt alt annet jeg har smakt. Posen inneholdt crispy kuler med en thailandsk vri. Jeg er veldig glad i thailandsk mat, men skal innrømme at jeg var noe skeptisk da jeg skulle prøve chips med kokos og chillismak. De var derimot overraskende gode, sprø og saftige på en gang. De inneholder lite fett og er laget på rismel, jeg vil derfor påstå at dette er en ganske sunn snack.

Så var det denne leskedrikken NOA ACTIVE HERBS -Blueberry & Birch flavor: Dette er en frisk og fruktig drikke som inneholder masse helsefremmende urter og antioksidanter, uten kunstige tilsetninger. Denne har jeg ikke sett i butikk, men den var veldig god og om jeg finner den kommer jeg til å kjøpe den igjen!

Dette var da denne månedens snack box, og det er fortsatt mulig å bestille denne! Om man bruker kupongkoden “FIRSTBOX” får man den første box til 154 kr. 

https://vegobox.com/no/#join

Wild and free

I dag var en sånn dag der jeg egentlig bare hadde lyst til å ligge inne i senga hele dagen og ikke gjøre noe… Til tross for det kom jeg meg til stallen, sammen med både mamma og hunden min, Huruma. Vi gikk en ganske lang tur i skogen og det var bare så herlig! Huruma syntes det var veldig stas å både hilse på og gå på tur med Hesten, Mina.

Jeg føler meg så fri, så levende og i ett med naturen fra hesteryggen. Hesten krever at man er tilstede og er rolig og avbalansert, man blir på en måte tvingt til å koble ut og være tilstede her og nå. Det er en grunn til at hester blir brukt som terapi, det er veldig bra for både fysisk og psykisk helse hos mennesker. Det er ikke bare min og andres erfaringer, men det er også veldokumentert. 

Nå er det er vell rundt en uke siden sist jeg var på tur og noe som var utrolig fascinerende var at det hadde vokst sykt msnge og skikkelig store sopp siden sist. Det var mange ulike typer, men ikke noen av dem var spiselige så vidt jeg vet. Synes uansett de er skikkelig kule! Håper at jeg finner kantareller snart da, det er jo så gøy å plukke og ikke mist godt å spise!

Mamma fikk også prøvd seg litt på hesteryggen i dag. Jeg har tatt henne med på diverse rideturer både i Norge og i utlandet og noen av de har vært litt skremmende opplevelser. Mina var veldig snill og rolig i dag da, så det gikk veldig fint! Se så fine:

Huruma så ut til å storkose seg på landet, med masse nye og spennende lukter! Vi møtte også på masse beitende sauer. 

Den ene sauen lå på ryggen og vi tenkte at den var skadet eller syk. Vi fikk tak i eieren etterhvert og det viste seg at sauer ikke klarer å snu seg rundt igjen vis de havner på ryggen, noe som kan være farlig og i værste fall være dødelig for de. Dette var noe ingen av oss visste, for da ville vi såklart hjulpet den på beina igjen. Så om dere leser dette vet dere det nå. Om en sau ligger på ryggen, hjelp den å snu seg.  Jeg trodde kanskje beina var brekt og den virket så redd, jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre… Håper hvertfall det går bra med sauen nå!